05.05.2015г. Средновековен фестивал "Червен" 2015

Тази година, станалият вече традиционен средновековен фестивал на крепостта Червен ще се проведе в периода 2-5 Май в средновековния град в с.Червен, Русенско.

ВХОД СВОБОДЕН!*


Най-вероятно уредниците на крепостта Червен ще събират вход, за самата крепост, която е археологически обект към Министерство на културата.
За 7-ма поредна година провежда ежегодния "Средновековен фестивал Червен" на живата история в средновековния град Червен. Събитието ще се проведе от 2-ри до 5-ти май в крепостта над едноименното село. Целта на фестивала пресъздаването на живота и бита на нашите предци възможно най-автентично и точно. За целта сдружение „Чигот“, Modvs Vivendi - Средновековно общество в България и други свободни български реенактори ще пресъздадат средновековен боен лагер.

Всеки ден между 11:00 и 18:00 посетителите на крепостта ще могат да се насладят на средновековния живот, да научат по нещо за българската история, и да пробват уменията си в стрелба с лък, игри и др.

ВАЖНО: Бойни демонстрации ще бъдат представени на 2.05 и 3.05 от 11:30ч. и 15:00ч. през всеки от двата дни.

Лагерът е уникален, защото въплъщава в себе си максимална автентичност и богати възможности за забавление. Също така, за разлика от други лагери и средновековни възстановки, участниците в „Червен“ живеят в историята и не използват никакви съвременни устройства, дрехи, или аксесоари.

Намира се тук: http://goo.gl/maps/W8qog  

Още от Изложби

Още от Полезно

© 2019 Thesite All rights reserved!