10 години дейност на фондация „Александър Русев“ беше отбелязана с благотворителен бал

Благотворителен бал в подкрепа на Фондация „Александър Русев“ беше гвоздеят в поредицата от събития, посветени на отбелязването на 10 години от работата на Илиян Русев – Скури с деца със специални потребности.

Близо 200 души се присъединиха към изисканата инициатива за събиране на средства за изграждането на водно-рехабилитационен център за деца и възрастни с ментални и физически затруднения в град Русе. Звездни гости от бизнеса, политици от различни цветове, адвокати, нотариуси, артисти, спортисти, общественици и приятели – всички обединени около една обща кауза.

Вечерта започна с български народни танци в изпълнение на Фолклорен танцов ансамбъл „Найден Киров“, а по-късно присъстващите се насладиха на песните на Виктория Виналиева и Стефания Горначка, които пяха поотделно и в дует, като изпълненията им разчувстваха гостите на благотворителното събитие.

С разнообразна програма зарадваха присъстващите на бала прекрасните големи и малки танцьори от Freedom dance studio, както и гостите от Спортен център „Гейм“ и Линди Хоп Русе. Вокалистката на Vivaldi Metal Prodject Цена Коев изпълни авторски парчета, а оперната певица Анна Карадимитрова допълни вечерта с ангелския си глас и постави финала със силно изпълнение на “Time to say goodbye”.

Водещи на събитието бяха Кристина Борисова и Дидо Илиев, а Владислав Карамфилов – Въргала звездно изтъргува дарени специално за случая картини. Присъствието му успя да зарази с доброта и човечност, от което спечелиха всички присъстващи, но най-вече каузата на вечерта.

Кулминацията настъпи с поздрава към Илиян Русев – Скури, който на същия ден отпразнува своите 60 години. С торта с надпис Фондация „Александър Русев“ и заобиколен от близки и съмишленици главният герой Скури си пожела плувният басейн да бъде построен възможно най-скоро. Подаръкът беше каска с лопата с надпис „Мечтите се сбъдват! 12 април 2024 г.“.

12 април 2024 г. е датата, на която ще бъде направена символична първа копка на Водно-рехабилитационния център. На този ден Александър Русев щеше да навърши 35 години, но завинаги остана на 24.

Илиян Русев – Скури изказа най-сърдечна благодарност към всички, които присъстваха на събитието, както и към тези, които не бяха там физически, но морално показаха своето отношение към децата със специални потребности. Признателността е огромна към всеки един, който отдава труда, времето и енергията си в построяването на мечтата на покойния Александър – мечтата, която вече е и на всички деца и техните семейства.

Поредната стъпка към нейното осъществяване е вече факт, благодарение на събраните близо 35 хил. лв. от благотворителния бал, които вече са преведени по сметката на фондация „Александър Русев“.

Източник: РусеИнфо

Още от Култура

Още от Актуално

© 2019 Thesite All rights reserved!