10 нови случая с коронавирус в Русе

Актуално 16.07.2020 | 03:07ч.

По данни на Регионалната здравна инспекция на територията на областта са констатирани десет нови случая на коронавирус за последното денонощие. От тях пет са на домашно лечение, а останалите пет са хоспитализирани. От приетите на болнично лечение трима се намират в инфекциозното отделение на Университетска болница „Канев“ и по един в УМБАЛ „Медика Русе“ и в Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания „Д-р Димитър Граматиков – Русе“. В УМБАЛ „Канев“ за лечение са настанени 44-годишен мъж от гр. Русе и две жени на 73 и 76 години съответно от гр. Русе и село Баниска. И двете жени са с бронхопневмония, като 76-годишната пациентката от Баниска е в по-увредено състояние, но е стабилизирана. 44-годишният мъж е с повишена телесна температура и суха кашлица. Той е син на 68-годишната жена от село Кацелово, чиято положителна PCR-проба за COVID-19 беше съобщена на 10-ти юли. В УМБАЛ „Медика Русе“ е приет 41-годишен мъж, а в Белодробната болница мъж на 43-годишна възраст. И двамата са също от гр. Русе, като 41- годишният мъж е с бронхопневмония, а сред симптомите му са още кашлица, хрема и повишена телесна температура.

Под домашна карантина са други пет души, като тяхната възраст варира между 6 и 21 години. Всички те са от гр. Русе, като три от тях са момичета на 16, 20 и 21 години, а останалите са две момчета на 6 и 19 години.

Важно е да се отбележи, че при пет от новооткритите случаи е установена епидемична връзка и по-точно става дума за заболели лица в семействата.

В крайна сметка от всички активни случаи към момента 31 са домашно лечение, а останалите 25 са хоспитализирани.

Още от Актуално

© 2019 Thesite All rights reserved!