12-ОТО ИЗДАНИЕ НА „ГРИЙН РОК ФЕСТ“ ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ НА 12 И 13 СЕПТЕМВРИ

Концерти 24.07.2020 | 12:07ч.

Традиционният „Грийн рок фест“ ще се проведе през тази година на 12 и 13 септември на пл. „Свобода“ в Русе. Това стана ясно на работна среща между в.и.д. кмет на Община Русе Енчо Енчев и екипа на Фондация „Русе – град на свободния дух“ и управителя на Сдружение „Грийн рок фест“ Мария Атанасова.

В програмата ще бъдат включени 10 рок и метъл групи от страната и чужбина. Предвидени са и съпътстващи събития. По време на фестивала ще бъдат спазвани всички противоепидемични мерки за предотвратяване на евентуална зараза от коронавирус.

Г-н Енчев изрази готовността на Община Русе да подкрепи фестивала и отчете значимостта му като едно от емблематичните събития за Русе, привлякло десетки млади и световно известни изпълнители на русенска сцена. Той пое ангажимент „Грийн рок фест“ да намери трайно място в събитийния календар на Община Русе и през следващите години, което беше подкрепено и от Фондация „Русе – град на свободния дух“.

„Грийн рок фест“ стартира през 2009 година и оттогава до сега е едно от значимите събития в Русе. Идеята на фестивала е да даде шанс на групи в началото на тяхната кариера да покажат музиката си, да свирят на една сцена с родни и световни звезди, да намерят приятели, да пазят природата. Затова и мотото му е „Нека запазим природата си зелена!“.

На сцената на „Грийн рок фест“ през годините са се изявявали младежки банди и изпълнители от София, Русе, Враца, Пловдив, Пазарджик, Силистра, Бургас, Варна, Тутракан, от Румъния, Турция, Сърбия и Македония. Специални гости на фестивала са били звезди, като легендите „Назарет“, Джон Лоутън от Uriah Heep, Джо Лин Търнър от Rainbow, Тим „Рипър“ Оуенс от Judas Priest, Миленко Матиевич от Steelheаrt, „Бонфайър“, култовите български групи „Тангра“, „Б.Т.Р.“, „Кикимора“, „Обратен ефект“, Фондацията, българските рок емблеми Васко Кръпката, Милена Славова, Валди Тотев и Дими Димитрова.

Още от Концерти

© 2019 Thesite All rights reserved!