12 ученици твориха кулинарни изкушения като шеф готвачите

Конкурси 20.05.2019 | 08:05ч.
Петокласникът Пресиян Атанасов от Основно училище „Отец Паисий“ и Добростин Стефанов от 11 клас в гимназията по туризъм спечелиха първото място в третото издание на кулинарното състезание за деца „Като шеф готвачите“. Двамата приготвиха „Черешова супа с кайсиева ракия и мед без глутен, бисквитка с овесени ядки и кокосово масло,черешова еспума смента и лайм, сабайон, крем от био шоколад гайо с канела“. Общо шест ученици от различни училища в Русе всеки от които се състезаваше с ученик от гимназията по туризъм се включиха в тазгодишната надпревара. На второ място се класира отборът на Лилия Борисова (6 клас – ОУ „Отец Паисий“ - гр. Мартен) и Василена Димитрова (11 клас – ПГ по туризъм) с „Кокосов пудинг с чия и боровинково смути с мед и банан, гарниран с черен шоколад, ягоди и мента за свежест“. Трети останаха Ива Савова(6 клас – ОУ ,,Любен Каравелов") и Искра Монева(11 клас – ПГ по туризъм) с „Цитросово пилешко филе с бейби спанак с ягоди,фреш от морков,тиквички с чери домати и репички,допълнени с киноа“. Специалната награда на Клуба на професионалните готвачи – Русе, бе обявена от шеф-готвач Петър Атанасов. Наградата получиха Иво Йонков (5 клас – ОУ ,,Васил Априлов") и Диляна Колева (11 клас – ПГ по туризъм) с „Пълнени тиквички със скариди,домати и гъби,овкусенис босилек и чесън,запечени с пармезан“. Специалната награда на Съюза на хотелиерите и ресторантьорите в град Русе, отиде при Антония Нейкова (6 клас – ОУ ,,Тома Кърджиев“) и Михаил Иванов (10 клас – ПГ по туризъм) със „Спаначено руло с крема сирене и извара, гарнирано с хапки от ръжена франзела“. Специалната награда на Община Русе на отиде при отбора на Максим Калчев (6 клас – СУ ,,Васил Левски") и Даяна Кирилова (11 клас – ПГ по туризъм) с „Пролетна салата с броколи, портокали, глазиран бекон и кашкавал с дресинг от зехтин и майонеза“. Кулинарните произведения на децата бяха оценявани от жури в което бяха включени шеф-готвач Петър Атанасов – член на Клуба на професионалните готвачи – гр. Русе, шеф-готвач Александър Енчев – член на Клуба на професионалните готвачи – гр. Русе, и шеф-готвач Николай Николов. За всички участници имаше грамоти, купи и кулинарни книги с рецепти.

Още от Конкурси

© 2019 Thesite All rights reserved!