13 медала спечелиха децата от Фондация „Александър Русев“ на Шести международен турнир по адаптирано плуване в София

Русе Спорт Актуално 14.05.2024 | 09:05ч.

От Фондация „Александър Русев“ с гордост споделят поредния успех на златните рибки на Илиян Русев – Скури, които извоюваха 13 медала на Шести международен турнир по адаптирано плуване. Състезанието се проведе на 12 май в София, като плувен басейн „Спартак“ посрещна деца със специални потребности освен от България, още от  Сърбия и Турция.

            Участие в турнира взеха 113 деца с различни затруднения в развитието, които показаха уменията си по плуване и най-важното – усетиха емоцията да се състезават в любимия си спорт – плуване.

            Скури изказва благодарност към организаторите от Фондация „Воден път“ и на треньора на УСШ Ивелин Иванов, който беше до децата през цялото време и спомогна за осъществяване на събитието по възможно най-добрия начин.

            И този път златните рибки получиха подкрепата на любимеца си Владислав Карамфилов – Въргала. Влади насърчаваше и окуражаваше децата и техните родители и за пореден път даде положителен пример чрез своето присъствие и отношение към хората със специални потребности.

            Основната цел на Фондация „Александър Русев“ остава набирането на средства за изграждане на Водно-рехабилитационен център за деца и възрастни с ментални и физически затруднения в Русе.

Още от Русе

Още от Актуално

© 2019 Thesite All rights reserved!