14 и 18 декември 2017 - Кинопанорама Италия Днес

Култура Кино 18.12.2017 | 02:12ч.

- Вход свободен! -
На 14 и 18 декември в зала „Европа“ на Доходно здание ще се проведе Кинопанорама „Италия днес“ в рамките на Коледно-новогоднишния фестивал Русе 2017. Събитието се осъществява от Община Русе в партньорство с Италианския културен институт.

На 14 декември, четвъртък, от 18 ч. зрителите ще могат да видят драматичната комедия „Мария и Рим“ – дебют на режисьора Карен ди Порто, която участва и като актриса във филма заедно с Андреа Планаменте, Бруно Павончело, Миа Бенедета и Даниела Вирджилио.
Действието се развива на фона на хаотичния Рим и неговата хилядолетна история. Лентата разказва за Мария, която иска да стане актриса с цялото си сърце, но за да се издържа, работи като „съдържател на ключове“, обикаляйки със скутера си целия град, за да настанява туристи в скъпи частни домове.

Вторият филм от програмата на Кинопанорама „Италия днес“ е историческата драма „Акабадора – Последната майка“ на режисьора Енрико Пау. Прожекцията ще се състои на 18 декември, понеделник, от 18 ч.
Филмът печели награди от Международния филмов фестивал в Кейп Таун 2017, Фестивала на италианския филм 2017, Международния фестивал в Шанхай и др.
В края на 30-те Анета е наследила от майка си съдбата да прекратява страданията на неизлечимо болните, отвеждайки ги в отвъдния свят. Когато се налага да напусне родното си място в провинция на о. Сардиния, тя открива, че може да се откъсне от наложената ѝ от архаичното общество роля, която всъщност никога не е желала.

Още от Култура

Още от Кино

© 2019 Thesite All rights reserved!