15-ата „Вечер на езиците“ проведоха учениците на ПЧСУ „Леонардо да Винчи"

        Вчера в Канев център се проведе 15-ата „Вечер на езиците“ на тема „Да бъдем заедно“. Събитието бе организирано от ръководството, педагогическия колектив и учениците на Първо частно средно училище „Леонардо да Винчи“. В него се включиха възпитаници на учебното заведение на възраст от 5 до 18 години, а специални гости бяха кметът Пенчо Милков и председателят на Общинския съвет Иво Пазарджиев.

            „Вашето училище успя за немного време да се превърне в институция, развиваща иновативна мисъл и занимания, основани на ценности и нов тип  култура“, обърна се кметът към присъстващите в залата. Той пожела на директора на институцията Светлана Харизанова и на педагогическия екип да продължават с много труд и постоянство да възпитават утрешните победители.

            По време на „Вечерта на езиците“ бяха представени изпълнения, с които възпитаниците на частното училище показаха, че въпреки различните си националности, могат да творят и учат като едно голямо семейство. Присъстващите чуха песни на английски, немски и руски, езиците, изучавани от ранна детска възраст в „Леонардо да Винчи“. Чрез скечове и поучителни истории бе показано как младите хора виждат през своя поглед мултикултурното си съжителство и как всеки ден могат да си помогнат един на друг да бъдат по-добри и човечни.

            Събитието бе съпътствано от базар на картини и предмети, изработени от учениците. Събраните пари от него всяка година отиват за благотворителна кауза по идея на обучаващите се, които сами решават кого да подпомогнат.

„Леонардо да Винчи” е частно училище с ранно чуждоезиково обучение и широка природоматематическа програма. Стартира през 2004 г. като Детска академия. Частно училище „Леонардо да Винчи” има разработена концепция за възпитателно-образователния процес от предучилищен до 12 клас.

Още от Русе

Още от Актуално

© 2019 Thesite All rights reserved!