15 Януари 2016 - Заключителен концерт на майсторски клас по оркестрово дирижиране

Други Други партита 18.01.2016 | 12:01ч.

Държавна опера - Русе, Зала "Филхармония", 19:00 часа

Преподаватели:  доц. Кристоф Брунер и доц. Иван Василевски от Висшето училище по изкуствата в Цюрих Кристоф Брунер е роден в Цюрих. Завършил е Музикалната академия в Базел със специалност цигулка и Висшето училище по изкуствата в Цюрих със специалност оркестрово дирижиране. Диригент е на оркестър "Accento" и на оркестър за филмова музика "Tifico". Музикален ръководител е на различни оперни и оперетни продукции. Доцент по оркестрово дирижиранe във Висшето училище по изкуствата в Цюрих.

Иван Василевски е роден в Нова Загора. След завършване на СМУ "Христина Морфова" - Стара Загора, и НМА "Панчо Владигеров" със специалност кларнет, заминава за Швейцария. Там продължава музикалното си образование и завършва академията в Берн и Висшето училище по изкуствата в Цюрих със специалност оркестрово дирижиране. Василевски е диригент на Kammerorchester Neufeld Bern.

Участниците в курса са: Юдит Цендер (Швейцария) Рут Вефлер (Швейцария) Естер Хаарбек (Германия) Мирко Капра (Италия) Франческо Канясо (Швейцария) Андрин Хьолчи (Швейцария) Жером Фалер (Швейцария)

Соло виолончело:  Теодора Атанасова Програма: Вебер - Увертюра "Оберон" Елгар - Концерт за виолончело и орекстър Чайковски - Симфония № 5

Теодора Атанасова е родена в гр. Пловдив през 1993 г. Започва да изучава виолончело на 9-годишна възраст, а две години по-късно е приета в НУМТИ “ Добрин Петков“- гр. Пловдив, където е част от класа по виолончело на Юлия Марковска. От септември 2013 г. Теодора е студент в НМА „ Проф. Панчо Владигеров“ в класа по виолончело на проф. Анатоли Кръстев.

Източник: www.dir.bg

Още от Други

Още от Други партита

© 2019 Thesite All rights reserved!