17-18.10.2015г. ТД "Приста" Русе организира пети доброволчески лагер по Дунавските острови

ТД "Приста" Русе кани приятели на река Дунав, любители на водните спортове и радетели за чиста околна среда да се включат в петия доброволчески лагер по Дунавските острови, организиран от дружеството. Лагерът ще се проведе на 17 и 18 октомври и ще включва воден поход скаяци, почистване на островите Алеко и Мишка от отпадъци, беседи за дунавските риби и поминъка край реката, за флората и фауната на островите и наблюдение на птици.

 ПРОГРАМА НА ЛАГЕРА префодтавена от дружеството:

17 октомври, събота

Пътуване от Русе  до с. Сандрово; воден преход Сандрово – о-в Алеко; почистване на находище на о-в Алеко; воден преход о-в Алеко – с. Ряхово; спане на палатки до ресторанта „Рибарска среща“ край с. Ряхово.

18 октомври, неделя

 воден преход с. Ряхово – о-в Мишка; почистване на остров Мишка; воден преход о-в Мишка - с. Бръшлян / гр. Тутракан; пътуване до Русе с микробус, осигурен от ТД "Приста".

НУЖНИ УМЕНИЯ

Да се забавлявате и да подавате ръка на другарче в нужда.

Тъй като до островите се стига по вода - с каяци, добре е да можете да плувате. Опитът с карането на каяк също е препоръчителен, но не е задължителен - ако не сте много уверени с греблото, ще бъдете разпределени в тандем с по-опитен каякар. В акциите ще участват няколко водачи и инструктори по туризъм към ТД "Приста", както и придружаващ каяците плавателен съд с капитан.

НУЖНА ЕКИПИРОВКА

Носете си палатка, спален чувал, шалте, челник, канче, прибор, дъждобран, шапка, слънчеви очила и репелент срещу комари. По време на чистенето препоръчваме дълъг панталон, блуза/риза с дълъг ръкав и подходящи обувки за газене в кал (гумени ботуши например). За придвижването по вода можете да заложите на по-леки обувки, които да можете да обувате и събувате, когато се наложи (при качване и слизане в/от каяка например). Носете си резервни дрехи и нещо топло – за вечерта.

Ние осигуряваме спасителна жилетка и гребло, работни ръкавици и чували.

ТРАНСПОРТ

Ще имате запазено място в двуместен каяк. Мястото и часът на срещата за участниците ще бъдат уточнени по имейл след приключване на записванията за акцията. Наличните плавателни съдове позволяват включването на до 20 доброволци. Осигурен е сухопътен транспорт от гр. Русе до с. Сандрово (събота) и от с. Бръшлян / гр. Тутракан до гр. Русе (неделя).

ХРАНА

Осигуряваме лека, вегетарианска храна, три пъти на ден за цялото време на пребиваване. Ако обичате да хапвате месо – носете си.

ЗДРАВОСЛОВНИ РИСКОВЕ

Извън обичайните съображения при плаване по река с каяк, има също риск от набези на комари. Препоръчително е да си носите репелент.  Осигурено е присъствието на медицинско лице.

АКО Е ЛОШО ВРЕМЕТО?

В зависимост от водното ниво на река Дунав, метеорологичните условия или други, независещи от организаторите обстоятелства, е възможно датите и/или местата за спане да бъдат променени или да се почиства рега без воден поход до съответния остров.

КАК ДА УЧАСТВАТЕ?

Запишете се в следната форма (отнема не повече от 2-3 минути), до 13-ти октомври включително: http://goo.gl/forms/yO3pfdjl3G

Акцията се организира от ТД Приста, по проекта "Заедно за устойчиво развитие на Дунавските острови", финансиран в рамките на Програмата за подкрепа на НПО в България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014 г.

Още от Любопитно

Още от Полезно

© 2019 Thesite All rights reserved!