17-ото Туристическо изложение „Уикенд туризъм“ с поредица от атрактивни събития

Актуално 10.06.2022 | 01:06ч.

17-ото Туристическо изложение „Уикенд туризъм“ ще се проведе в Доходното здание на 16, 17 и 18 юни. Паралелно с него русенци и гостите на града ще имат възможността да се насладят и на 14-ото издание на Фестивала на туристическите анимации, който ще се състои в Централната градина и ще продължи с ден повече – и в събота. Двете емблематични за Русе събития са организирани от Община Русе с подкрепата на Министерството на туризма.

В сградата на Доходното здание ще бъдат представени 43 щанда на различни туроператори, музеи, институции и общини. Официалното откриване на туристическото изложение ще започне в 12 ч. пред емблематичната за Русе сграда със спектакъла „Бага – тур“. То може да бъде посетено до обедните часове в събота.

В района на Централната градина ще бъдат разположени над 120 обекта, които ще представят различни занаяти и демонстрации от цяла България по време на тридневния Фестивал на туристическите анимации. Шах за деца, стена за катерене, ретрофото, вертикална въжена площадка, рисуване с къна и уроци по класически танци на Държавна опера – Русе са само част от атракциите. В четвъртък /16 юни/ своите кулинарни умения ще покажат Иван Звездев и Петър Атанасов заедно с учениците от Професионалната гимназия по туризъм в Русе. Вечерта ще приключи с изпълнения на русенската етно група „4етри“, последвани от концерт на Миро.

На следващия ден шеф Ради Стамболов – шоколатиер номер 1 на България, ще представи своя сладолед „Гараш“, който е измислен специално за Русе като поклон за родното място на едноименната торта. От 18 ч. започва „Биг бенд парад“, в който ще се включат формации от Габрово, Ботевград, Троян, както и Общинският духов оркестър на Русе.

В съботния ден от 9 ч. ще се проведе Международното кулинарно състезание с младежи „Като шеф готвачите“. 6 отбора с по двама участници ще се борят за първото място, а последната дума има шеф Ради Стамболов.

Вечерта приключва с „Ruse light & rhythm fest”, който ще се проведе на Голямата сцена на площад „Свобода“. Там в 19 ч. ще започне концертът на Павел и Венци Венц, последван от изпълнения на Тита. ПГ по облекло „Недка Иван Лазарова“ ще демонстрират „Светлината в моя гардероб – футуристично светещо модно ревю на учениците на гимназията. В 21 ч. Криско ще закрие програмата със своите песни, а в 22 ч. посетителите ще могат да се насладят на лазерно шоу.

 

 

 

 

 

 

Още от Актуално

© 2019 Thesite All rights reserved!