30.06.2015г. Представяне на книгата „Ескизи от една незабравена война“ на Евгени Алексиев в Историческия музей

Книги Актуално 29.06.2015 | 02:06ч.

Книгата „Ескизи от една незабравена война“ на Евгени Алексиев ще бъде представена на 30 юни 2015 г. (вторник) от 17.00 часа в зала „Княз Александър I“ на Историческия музей. Събитието се организира от Регионалeн съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва – Русе, Военен клуб – Русе и със съдействието на Регионалeн исторически музей – Русе.

Книгата съдържа пет исторически изследвания за дейността на инженерните, сапьорни и свързочни части в тила на Русчушкия, по-късно Източен отряд, включващ районите на днешните общини Борово, Бяла и Ценово, както и Русе.

Авторът изнася исторически достоверни факти, подкрепени доколкото е възможно с доказателства и документни извадки, с цел да обогати и разшири историческата памет, като използва специализираните си познания в областта на военното дело и афинитета си към историята и краезнанието.

За автора

Евгени Алексиев е роден през 1959 г. в село Баниска, Русенска област. Завършва Висшия военен университет „Васил Левски“ във Велико Търново, както и специализация по публична администрация във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“. През мандат 2003-2007 г. е кмет на община Борово. Член е на ръководството на Регионалния съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва – Русе. Има десетки публикации в периодичния печат, а настоящото издание е неговата първа книга.

Kniga Eskizi_Evgeni Aleksiev

Още от Книги

Още от Актуално

© 2019 Thesite All rights reserved!