330 участници от 10 държави се включиха в шосейния пробег Русе – Гюргево

Русе Спорт Актуално 02.10.2023 | 08:10ч.

Традиционният шосеен пробег „Бягане на Свободния дух Русе – Гюргево“ се проведе днес. В шестото му издание се включиха 330 участници от 10 държави. Организатори на проявата са Община Русе и Спортен лекоатлетически клуб „Дунав“.

Тази година стартът на 15-километровото трасе беше даден пред Съдебната палата в Русе в 11 ч. от зам.-кметът Димитър Недев. Участниците преминаха по ул. „Александровска“, ул. „Доростол“, бул. „Тутракан“, по Дунав мост и финишираха на площада пред Община Гюргево.

Единственият в Източна Европа трансграничен маратон беше следен от 50 доброволци и съдии, като преобладаващо равното трасе премина през основните забележителности на двата дунавски града.

Всеки участник получи юбилеен медал веднага при финиширането, а най-бързите мъже и жени в генералното класиране и по възрастови групи получиха и парични премии. При мъжете най-бърз бе кенийският състезател Кенеди Кимутай, който премина трасето за впечатляващите 42 минути и 34 секунди, а при жените – Глориус Йепкируи, също от Кения, с време от 48 минути и 51 сек. Всички призьори бяха наградени от зам.-кметовете на община Гюргево и община Русе Мариан Дамян и Димитър Недев.

Още от Русе

Още от Актуално

© 2019 Thesite All rights reserved!