50 години фолклорен ансамбъл "Зорница"

Фолклорният ансамбъл "Зорница" ще отбележи с концерт 50 години от своето създаване.Концертът ще се състои утре, 8 юни от 18 часа в Голямата зала на Доходното здание.

Ансамбълът е създаден е през далечната 1969 г. към „Профсъюзния дом на културата“, а от 1995 г. преминава в структурата на „Общинския детски център“. В репертоара има танци от всички етнографски области на България, а също така пресъздава и различни обичаи като Лазаруване, Коледуване, Гергьовден и др.

През годините „Зорница“ е лауреат на редица републикански фестивали с званието „Представителен“. Три пъти е завоювал приза „Златната гъдулка“. Концертите у нас и в чужбина са над 3 000, като танцьорите, певците и оркестърът са получавали аплодисментите на публиката в Полша, Чехия, Словакия, Русия, Германия, Италия, Корея, Македония, Турция и мн. др.

На юбилейния концерт, освен настоящите участници ще се включат и ветерани на ансамбъл „Зорница“. В двете части на концерта, под надслов „Дърво се вие, дорде е младо“, ще бъдат показани емблематични танци на детско-юношеския фолклорен ансамбъл „Зорница“ под ръководството на главния художествен ръководител г-жа Милка Железарова, г-жа Милена Михова и г-н Добрин Райчев, диригента на битовия хор г-жа Светлана Недкова и ръководителя на оркестъра г-н Цончо Дочев.

 

Още от Култура

Още от Танцови формации

© 2019 Thesite All rights reserved!