8 медала спечели КПС „Ирис“ – Русе на първото европейско първенство по плуване в ледени води в град Орадя

Русе Спорт Актуално 07.02.2024 | 10:02ч.

4 златни, 6 сребърни и 5 бронзови медали завоюва България на първото европейско първенство по плуване в ледени води в град Орадя, Румъния.

330 състезатели от 27 държави взеха участие на провелия се при отлична организация и условия форум!

Състезателите на КПС “Ирис” Русе, с треньор Павел Тодоров, спечелиха 8 медала от които два златни, два сребърни и четири бронзови!

Във възрастова група 18-24 годишни, Иван Христов спечели европейска титла на 50 гръб, а на 100 гръб завърши на второ място!

Във финалите, в абсолютната категория, Иван взе бронзовите отличия в двете дисциплини!

Тони Анастасов спечели злато на 50 св.стил и бронз на 50 бътерфлай във своята възрастова група. Във финалите Тони завърши на 4-то и 6-то място!

Михаил Данев спечели сребро и бронз в своята възрастова група на дисциплините 50 и 100 св.стил, като във вечерните финали завърши на пето и шесто място!

Отлично се справиха и другите участници от България. Легендата на българското плуване Петър Стойчев, който е и вицепрезидент на световната асоциация по плуване в ледени води IISA, спечели два сребърни медала в своята възрастова група на 500 и 1000 св.стил. В генералното класиране той се класира 5-ти на 1000 св.стил и 6-ти на 500 св.стил!

Другите призьори за България с медали във възрастовите си групи:

Валентин Митрев – два златни медала на 100 гръб и 250 св.стил

Емил Любенов – два сребърни медала на 100 и 250 св.стил

Борислав Иванов – бронз на 50 бътерфлай

КПС “Ирис” Русе изказа благодарности на г-н Петър Стойчев, който помогна с подготовката и запозна състезателите с особеностите на плуването в ледени води и също така ни предостави възможност да се подготвим на басейн “Спартак”

Клубът благодари на фирмите “Приста Ойл”, “ Гораинвест”, в частност на Цветомир Анастасов и Борислав Новаков, които го подпомогнаха финансово и направиха възможно участието на този форум!

Източник: РусеИнфо

Още от Русе

Още от Актуално

© 2019 Thesite All rights reserved!