Агенция за развитие на човешките ресурси и Фондация "Русе - град на свободния дух" стартираха проект "Креативност"

Актуално 22.03.2022 | 01:03ч.

В началото на март стартираха първите дейности по проект „Креативност“, чрез който Агенцията за развитие на човешките ресурси (АРЧР) в Русе, съвместно с Фондация "Русе - град на свободния дух" ще предложи възможности на младите хора да получат основни познания в сферата на креативните индустрии и да продължат успешно своето професионално образование.

Експерти от „Креативен център Русе“, който е част от АРЧР, представиха миналата седмица пред ученици от АЕГ „Гео Милев” и  Национално училище по изкуствата "Проф. Веселин Стоянов", обучителната програма по основи на гейм дизайна, както и  и възможностие за участие в безплатните курсове. В следващите дни се предвижда обучителите да посетят и други русенски училища и на място да запознаят учениците от 9 до 12 клас с възможностите които им дава иновативния курс,

Първите курсове по „Гейм дизайн ще стартират през месец април. Първот ниво ще бъде в рамките на 6 седмици /шест урока по два часа на седмица/ или общо 12 учебни часа. Първите 5 урока ще са онлайн, а последния ще е в залата на „Креативен център Русе“ на ул. Николаевска 40.

Проектът „Креативност“ се реализира по програма „Знание и растеж“ на Фондация „Русе – град на свободния дух“ и се осъществява с подкрепата на фирма Еконт Експрес.

 

Още от Актуално

© 2019 Thesite All rights reserved!