Академия "Алегра" изнася гала концерт утре

Концерти Актуално 29.08.2014 | 04:08ч.

Гала концерт ще изнесат за русенци и гостите на града участниците в Международната музикална лятна академия "Алегра" утре, 30 август, събота, от 19.00 часа в Доходно здание.

Русенската филхармония под палката на Йоханес Шлефли ще акомпанира тенорът Бойко Цветанов и цигуларят Светлин Русев. В програмата са включени Увертюра към операта "Силата на съдбата" на Джузепе Верди, Vesti La Giubba из операта "Палячи" на Руджиеро Леонкавало, Nessun Dorma из операта "Турандот" на Джакомо Пучини. Ще прозвучат още произведения на Морис Равел, Сен Санс и Антонин Дворжак.

Гала концертът е кулминацията на Музикална лятна академия „Алегра“, която се провежда за първи път в Русе. Както вече писахме, академията започна на 18 август и ще продължи до 3 септември. В нея се включиха около 40 млади музиканти от 18 държави, сред които България, Великобритания, Германия, Корея, Унгария, Швейцария, Норвегия, Бразилия и др.

Проявата се осъществява по идея на русенеца Петър Найденов - един от най-изтъкнатите творци на България; на НУИ „Проф. Веселин Стоянов“ и Русенската филхармония; с финансовата подкрепа на Общинската фондация "Русе - град на свободния дух". Целта е да се стимулира развитието на младите таланти в областта на класическата музика. Амбицията на организаторите е Академията да се превърне в традиция за Русе.

снимка: internet

Още от Концерти

Още от Актуално

© 2019 Thesite All rights reserved!