Анита Петкова с вицешампионска титла на тенис на маса

Спорт 01.10.2019 | 08:10ч.

Анита Петкова от спортен клуб по тенис на маса „Дунав“ – Русе стана вицешампион на провелия се в края на септември първи кръг от Национален Турнир “Млад Олимпиец” до 12 години, който се проведе във Варна. Жребия отреди тя да срещне на полуфинал Лила Лъвчиева – това на практика осигури сигурен финалист от “Дунав”. Анита спечели с 3:1. На финала тя бе победена от Веда Ниазиева (“Роса – 1″ Попово) с 0:3 гейма. Въпреки загубата играта й бе агресивна и подсказа ,че не е далеч от шампионката. Лила Лъвчиева загуби спора за бронза от Ана Гудеманова “Комфорт”. Дзиаин Ванг победи Боряна Бъчварова (Комфорт) с 3:1 за пето място, а Мелиса Неджиатиева остана осма. Треньорите Петър Петров и Стефан Лъвчиев заведоха шест състезатели. Десет годишните Анита Петкова, Мелиса Неджиатиева, Дзиаин Ванг и Лила Лъвчиева се състезаваха при момичетата. Също на десет години Роан Гочев и Берк Рида играха при момчетата. Всички състезатели на “Дунав” преминаха успешно квалификационните групи и се класираха за втория етап. Това отдери на момичетата отборно първо място и право на класиране на Държавно отборно първенство.

При момчетата Роан Гочев срещна на четвъртфинал вицешампиона Мартин Атанасов (Луковит) и остана осми в крайното класиране. Изненада направи Берк Рида, който надскочи очакванията и се класира единадесети.

Треньорите съжаляват за отсъствието на още двама състезателя при момчетата по болест – Никола Гетов и Борис Златев. Резултатите на мини-кадетите и мини-кадетките показват ,че школата на клуба работи в правилна посока и младите таланти на клуба са сред най-добрите в България.

Още от Спорт

© 2019 Thesite All rights reserved!