Ансамбъл Knobelsdorff и Русенска филхармония

26.03.2020 16ч. Русе, зала "Филхармония"

КАМЕРЕН КОНЦЕРТ
на Ансамбъл KNOBELSDORFF
при Staatskapelle-Berlin & Staatsoper “Unter den Linden”,
CARNEVALE QUARTET и ИНСТРУМЕНТАЛНО ТРИО
при Русенска филхармония

Ансамбълът „Knobelsdorff“, носещ името на архитекта-създател на тази престижна европейска институция в Берлин, е основан през 2010 година и е формация за камерна музика. Тя е част от Staatskapelle. Ансамбълът е изнесъл многобройни концерти както в Берлин, така и в много други германски градове. Успехи бележат участията му в различни музикални фестивали. Много от концертите на ансамбъла са в рамките на концертните цикли за камерна музика, организирани от Staatskapelle Berlin.
Репертоарът на ансамбъла включва добре познати и не толкова известни струнни трио-ансамбли, струнни квартети, също и струнни квинтети или сексети. Друг акцент в репертоара е камерната музика със струнни и пиано. В концертите на Knobelsdorff-ансамбъл понякога прозвучават и пиеси за струнни и духови, както и аранжименти за струнен квинтет и глас.
Вилиана Вълчева - пиано
Петра Швайгер - цигулка
Нора Хапка - цигулка
Станислава Стойкова - виола
Николаус Попа - воилончело
Алф Мозер - контрабас
В концертната програма се включва и пиано-трио от солисти на оркестъра на Русенската опера – кларинетистът Здравко Саралиев – преподавател в НУИ "Проф. Веселин Стоянов", виолончелистката Петрана Стоянова – водач на виолончеловата група в оркестъра и пианистката Веселина Ботева.
В програмата ще бъде отбелязана 250-годишнината от рождението на Лудвиг ван Бетовен с изпълнението на неговите Пиано-квартет No.3, Струнен квартет No.4, оп. 18 и Пиано-трио оп. 11 ("Gassenhauer Trio"). Ще бъдат изпълнени също Квинтет оп. 87 от Йохан Непомук Хумел и Квинтет оп. 77 от Антонин Дворжак.

Още събития

ММД
ММД
Група Обратен ефект в Караоке стар

27.03.2020 | 21:00ч.Караоке стар Русе

Група Обратен ефект в Караоке стар
ММД - Литовски камерен оркестър
ММД - Литовски камерен оркестър
© 2019 Thesite All rights reserved!