Антони Христов, бивш арт директор на PIXAR Studios, се срещна с креативни млади хора от Русе

Актуално 09.09.2020 | 01:09ч.

Коосновател на ARC Academy, г-н Антони Христов, който е бил дългогодишен арт директор на PIXAR Studios, се срещна вчера в регионалната библиотека на град Русе с креативни младежи, които се занимават или искат да се занимават с развитието на гейм разработки - от разработването на персонажи до 3D моделиране и дизайн – и желаят да получат необходимите знания за това или да наградят вече получените.

Г-н Христов запозна участниците с дейността на ARC Academy, с възможностите за финансиране на обучението, както и с перспективите за професионална рееализация.Една от възможностите, които в момента Академията предлага с помощта на Фондация “Америка за България” и Токуда Банк е всеки приет в една от двете програми на ARC Academy – “Game Dev Fundamentals” или “Game Dev Advanced” да кандидатства за студентски кредит “Твоето бъдеще в България”.

Условията, на които трябва да отговарят кандидатите са да бъдат приети в една от двете посочени програми и да нямат друга текуща стипендия към Академията. Фондация “Америка за България” ще погасява 20% от кредита за всяка една година, в която кандидатът остане да работи в България. Ако остане в България повече от 5 години, 100% от кредита ще бъде погасен. Единственото, което кандидатът плаща, е лихвеният процент, който е 6% на година или 180$.

Game Dev Fundamentals дава възможност за започване на кариера в творческата индустрия. Програмата е подходяща за хора с малък опит и запознава студентите с дисциплини, които са реални позиции в гейм студиата – концептуално изкуство, моделиране, дизайн на персонажи и среда.

Game Dev Advanced е програма, насочена главно към хора, които вече имат опит в някои от областите на гейм индустрията – гейм енджинс или 3D моделиране и желаят да усъвършенстват знанията си. Преподавателите са практици с дългогодишен опит, които работят за едни от най-големите гейм студиа, което им позволява да споделят своите актуални практически знания и опит със студентите в програмата.

В края на срещата всеки участник представи своето портфолио и зададе своите въпроси. Г-н Христов изрази своята готовност за подкрепа на младите таланти в техните бъдещи творчески начинания.

Още от Актуално

© 2019 Thesite All rights reserved!