Балетната трупа на Държавна опера – Русе ще представи на 27 септември, сряда, първия си спектакъл от новия творчески сезон 2023/2024.

Русенци ще имат възможност да изживеят една незабравима и емоционална вечер с изключителния балет, вдъхновен от музиката на Адолф Адам, който ще се състои от 19 часа в Голяма зала на Доходно здание.

""Жизел" е една любовна история с трагичен край и взор към нереалното, това, което е отвъд, това, което докосва, това, което всъщност е истинското!" - сподели  ръководителят на балетната трупа на Русенската опера Весела Василева в навечерието на събитието!

 

"ЖИЗЕЛ" представя балетното изкуство в неговата най-изящна форма, преливайки от късен Романтизъм към новите времена на модернизма. В този шедьовър се пресъздават прекрасни моменти от ирационалността на времето, в които сетивата на артистите и творците прегръщат чувствеността на новия свят.

 

Сюжетът на "ЖИЗЕЛ" се разгръща в две действия, пренасяйки публиката в различни реалности. Първата част пресъздава земните вълнения на обикновените хора и смъртта на Жизел. Втората част ни въвежда в мистичния свят на вилисите - сенките от отвъдното, който завладява въображението и душите на всички присъстващи.

 

За този изключителен спектакъл са ангажирани талантливи артисти и солисти от Балета на Държавна опера - Русе:

Жизел - Станислава Караджова-Пенчева

Алберт - Тиаго Виктор да Силва Оливейра

Ханс - Джузепе Сорентино

Мирта - Ирена Барбукова


 

Не изпускайте възможността да се потопите в света на "ЖИЗЕЛ" и да бъдете част от този балетен спектакъл, който ще ви остави с незабравими впечатления.


Билети можете да закупите от касата на Опера или онлайн на www.ruseopera.com.

Още от Култура

Още от Предстоящи събития

© 2019 Thesite All rights reserved!