Баритонът Александър Крунев: От ранното творчество на Верди тази негова творба е една от най-трудните във вокално отношение

Култура Русе Опера 31.01.2024 | 11:01ч.

“Трубадур” е една опера, която блика от енергия. Предизвикателство и отговорност е да участвам в нея! Въпреки че съм доайен в операта, вече 37 години на сцена, и до ден днешен мисля за тази роля. От ранното творчество на Верди тази негова творба е една от най-трудните във вокално отношение.

В нашите среди казваме, че великият италианец е бащата на операта. Той е голям мелодик, народен композитор…. Имал съм удоволствието да изпълня повече от половината опери на Верди.

Ролята на Граф ди Луна е мъжкарска. Роля на достойнството и честта. Това са едни дилеми, които стоят и пред мен самия, откривам се в повечето от характеристиките ѝ.

Много пъти съм пял на русенска сцена тази роля, а съм участвал и в оригиналния спектакъл на Асен Шопов.

Костюмът ми е прекрасен, шит специално за мен, за един от първите спектакли в Русе!

Операта е отборно изкуство и вярвам, че заедно с колегите ми тази неделя ще сътворим истински празник за русенската публика! Защото класиката винаги е модерна!”, сподели преди да видим блестящия баритон Александър Крунев в ролята на Граф ди Луна на 4 февруари, от 19 часа в Доходното здание.

Не пропускайте да съпреживеете една от най-красивите опери на Верди – “Трубадур”!

Билети на каса Опера и на www.ruseopera.com

Източник: РусеИнфо

Още от Култура

Още от Опера

© 2019 Thesite All rights reserved!