Безплатно обучение на педагогическия персонал на детски градини от Община Иваново проведе „Креативен център Русе“

Актуално 28.03.2022 | 09:03ч.

„Креативен център Русе“  организира в събота, 26.03.2022г., безплатен курс за педагогическия персонал на детските градини от община Иваново. Целта на курса „НАЧАЛНИ ДИГИТАЛНИ УМЕНИЯ“, както и още на няколко подобни, разработени от „Креативен център Русе“, е да запознаят педагогическите специалисти с основни дигитални умения, които те да използват в работата си. Всички специалисти от детските градини и училища завършили успешно курсовете ще получат валиден сертификат с кредитни точки от Агенция за Развитие на Човешките Ресурси/АРЧР/, която в тази връзка момента е в процес на сертификация  пред Министерство на Образованието.

Курсовете са насочени към подобряване на практическите дигиталните умения на педагогическите специалисти, и за разлика от съществуващите подобни такива, те  няма да са само теоретични. Обученията ще се провеждат в компютърната зала на Центъра, която се намира на ул. Николаевска 40.

„Креативен център Русе“ е част от структурата на Агенция за Развитие на Човешките Ресурси /АРЧР/.  Агенцията е регистрирана в Националната Агенция за Професионално Образование и Обучение /НАПОО/ и е лицензирана за провеждане на професионални обучения в сферата на креативните индустрии.

„Креативен център Русе“  е  създаден от  АРЧР  през 2019 година, в рамките на проект CODE (Компетентни възможности за цифрова заетост), финансиран от ЕИО и Норвежкия Фонд за Младежка Заетост. През 2020 година проектът CODE  бе отличен от  Министерството на образованието и науката на Латвия, Агенцията за международни младежки програми на Латвия, Асоциацията на латвийските общини и Асоциацията на Латвийския младежки съвет за „Най-смел проект” в конкурса „Най-добри в работата с младежи през 2020 година“.

 

 

Още от Актуално

© 2019 Thesite All rights reserved!