Библиотеката приема до 29 май творби за конкурса "Казва се приятел пръв, но защо е той такъв"

Култура Конкурси 27.05.2020 | 08:05ч.

До 29 май включително продължава онлайн конкурсът за детска рисунка на тема „Казва се приятел пръв, но защо е той такъв“, организиран от Държавен куклен театър Русе и Регионална библиотека „Любен Каравелов“, по случай Деня на детето 1 юни. Рисунките ще бъдат разделени в 3 възрастови групи - до 5 г., от 6 до 9 г. и от  10 до 12 г.

Рисунките могат да  се изпращат снимани и прикачени като изображения, на творческия e- mail на Държавен куклен театър – Русе - puppet.ruse@gmail.com,
като не забравяте да упоменете имена на детето, телефон за контакт с родител и възрастова група. Крайният срок за включване в кампанията е 29 май 2020 г.

Всяка получена рисунка ще качваме и на нашите страници, за да разкрасим онлайн пространството с детско творчество. Победителите ще бъдат тържествено обявени на първи юни след първия спектакъл на открито на Държавен куклен театър - Русе в двора на библиотеката.

Регионална библиотека „Любен Каравелов“ ще подари на победителите книжка – изненада, съобразена с възрастовата група, а Държавен куклен театър – Русе ще изработи артистични тениски, с отличените рисунки. Освен това, двете институции активират съвместната си дейност със стартиране на театър на открито при спазване на всички изисквания на здравните разпоредби! По случай деня на детето откриваме лятна сцена в двора на библиотеката, на която децата ще могат да гледат любимите си приказни герои. На 01.06.2020 г. куклените актьори ще изиграят два спектакъла. Един в 12:00 ч. и един в 18:00 ч. "Вълкът и седемте козлета" е заглавието, което със сигурност ще върне усмивките на детските лица.

Билети се закупуват само на касата на кукления театър, от 27.05.2020 г., а на място билети НЯМА да се продават.

 

Още от Култура

Още от Конкурси

© 2019 Thesite All rights reserved!