Благотворително спортно събитие "Арената" ще подпомогне младежката спортна активност в Русе

Забавления Конкурси 14.07.2020 | 09:07ч.

 „АРЕНАТА“ – благотворително спортно състезание, целящо да подпомогне, подобри и направи живота на подрастващите по-интересен, насочен към спорта и игрите навън ще се проведе на 12 и 13 септември в лесопарк "Липник". С негова помощ ще бъдат събрани средства за изграждане и реновиране на спортни съоръжения за подрастващи в региона.
   Събитието ще представлява състезание на 2 потока – мъже и жени, които ще играят битки подобни на тези от риалити форматите в българският ефир. Битките ще бъдат подготвени с помощта на Димитър Господинов-Гуспа, който е главен координатор и създател на игрите в петия сезон на ТВ предаването" Фермата", той ще бъде и водещ на събитието. В лесопарк „Липник“, с. Николово ще бъде изградена арена, на която играчите ще мерят сили 2 дни – събота и неделя (12-ти и 13-ти септември 2020г.). Първият ден ще се проведат 8 игри (4 за мъже и 4 за жени), от които с оглед на представянето ще отпаднат половината участници. Вторият ден са полуфинали и финали докато не останат по един мъж и една жена крайни победители.
   Специални гости ще бъдат и доста познати лица от участници от нашумели реалити предавания от малкия екран, които ще допринесат за популяризирането на мероприятието. 
   Вярваме, че едно такова начинание ще има голям социален отзвук в областта и ще подпомогне все повече хора да научат за нашия регион и предимствата, които той има. А чрез изграждането и реновирането на спортните площадки ще се опитаме да покажем на подрастващите, че игрите не са само вкъщи пред компютъра, но и навън и че спорта и прекият контакт лице в лице са незаменими за изграждането на социални умения, които ще им служат през целия живот.

Организатори на събитието са Атанас Бойков, Димитър Господинов-Гуспа, Елвира Димитрова и Община Русе.

 

Още от Забавления

© 2019 Thesite All rights reserved!