ЧЕТИРИ НОВИ СЛУЧАЯ НА КОРОНАВИРУС В РУСЕ

Актуално 09.07.2020 | 03:07ч.

По данни на Регионалната здравна инспекция на територията на област Русе са констатирани четири нови случая на коронавирус през последното денонощие. Всички те са от гр. Русе. От тях единият е 19-годишен футболист от „Дунав“ Русе. На 3-ти юли той е участвал във футболния мач между „Ботев“ Пловдив и „Дунав“ Русе, като ден по-късно започват оплаквания, изразяващи се в главоболие, втрисане, загуба на обоняние и повишена температура до 38.5°С. За момента е в стабилно състояние и се намира под домашна карантина. В процес на установяване и издирване са контактните лица на младия мъж. Що се касае до обявената по-рано информация за двама болни от COVID-19 футболисти в „Дунав“, то за другия може да се посочи, че ще бъде под карантина в гр. София, където се води и по адрес.

Останалите три случая от Русе са съответно при мъж на 67-годишна възраст и две жени на 58 и 66 години. И трите случая нямат епидемиологична връзка помежду си и не са контактни на някои от предходно обявените или 19-годишния футболист. 67-годишният мъж, както и двете жени на 58 и 66 години са хоспитализирани в Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания „Д-р Димитър Граматиков – Русе“. Тримата пациенти са в увредено общо състояние, което ще рече, че всеки от тях е с двустранна бронхопневмония.

Изследваните контактни служители от Общинската администрация в Русе, които са поставени под карантина, са с отрицателни резултати от направените им PCR-тестове.

Така общият брой на диагностицираните с COVID-19 от Русенско стана 50, като активните случаи са 32 – 30 от гр. Русе и по един от гр. Бяла и село Щръклево. От активните случаи към момента единайсет са хоспитализирани, а 21 са на домашно лечение. От всички 32 активни случая към момента шест са безсимптомни, а останалите са с различни оплаквания.

Още от Актуално

© 2019 Thesite All rights reserved!