Четири спектакъла на млади режисьори се борят за наградата „Слави Шкаров“

Четири от най-добрите постановки на режисьори до 35-годишна възраст ще бъдат представени на русенска сцена в рамките на второто издание на Националния конкурс за млад театрален режисьор на името на Слави Шкаров. Спектаклите ще бъдат представени между 11 и 13 октомври. Инициативата е съвместна между Драматичен театър "Сава Огнянов" - Русе, Младежки Театър „Николай Бинев“, Сдружение АРТЕА и Община Русе.

След внимателна селекция от Проф. д.и.н. Камелия Николова, която изгледа над 30 спектакъла, в Национален Конкурс за млад театрален режисьор "Слави Шкаров" са избрани да се състевазат Дина Маркова – „Животът е сън“ - в Русе по Калдерон, Театър ЗОНГ/Театър „Азарян”, Делян Илиев – „Антигона и хората“ по Софокъл, Родопски драматичен театър, Смолян, Ивайло Ненов – „Три Сватби и Едно Възкресение“ по мотиви от „Слуга на двама господари” на Голдони, Драматичен театър „Сава Огнянов”, Русе и Веселин Петров – „Хляб в джоба“ от Матей Вишняк, Драматичен театър „Стефан Киров”, Сливен.

Припомняме, че в рамките на фестивала ще бъде представена и книгата посветена на Слави Шкаров - „Театралният път на режисьора Слави Шкаров“, където специално участие ще вземе автора Йордан Георгиев.

 

Още от Култура

Още от Конкурси

© 2019 Thesite All rights reserved!