Culinary Arts Institute гостува в Професионална гимназия по туризъм „Иван П. Павлов“

В Професионална гимназия по туризъм „Иван П. Павлов“ се проведоха дейности по проект „ Работодатели влизат в час“. С представители на Culinary Arts Institute удоволствие да се запознаят имаха учениците от 12.А клас, които се обучават по професия „Ресторантьор“/ специалност „Кетъринг“.

Хю Бутен – програмен директор и главен готвач инструктор, запозна учениците със специалностите в университета и уменията, които се придобиват там.

В кулинарния урок се включиха и трима студенти – Светослав Александров и Стефани Коева, бивши възпитаници на Професионална гимназия по туризъм – Русе, и Тома Горанов.

Стефани Коева приготви студено предястие – дъмплинг от цвекло с пълнеж от крема сирене и зелен лук, кръмбъл, пармезан и перли от лимон.

Светослав Александров изработи десерт – мус от черен шоколад със сладко от рози и сладолед със сладко от рози, приготвен с течен азот.

Амюз буш (от френски amuse-bouche) „комплимента от готвача“ – хрупкав крекер с мус от сьомга и крема сирене, с жулиен от ябълка и хайвер от червено зеле, беше представен от Тома Горанов.

Шеф Хю Бутен презентира основно ястие – патешко магре в „су-вид“ с шоколад и кафе, пюре от пащърнак, печен морков със сос от шоколад и кафе.

Ястията бяха дегустирани от учениците на Гимназията, които имаха възможност да задават въпроси, свързани с рецептите и иновативните кулинарни техники, и да получат изчерпателни отговори.

Източник: РусеИнфо

Още от РУСЕ АКТУАЛНО

Още от Днес

© 2019 Thesite All rights reserved!