Децата на Фондация „Александър Русев“ спечелиха 21 медала от първото състезание по адаптирано плуване в град Варна

Спорт Актуално 27.06.2023 | 02:06ч.

Изключително вълнуващо приключи Първи национален турнир по адаптирано плуване, който се проведе в плувен комплекс „Приморски“ - град Варна на 25 юни 2023 г. Децата на Фондация „Александър Русев“ завоюваха общо 21 медала, от които 8 златни, 7 сребърни и 6 бронзови.

 

Малките големи победители са: Емма Върбанова – 1 златен медал, Христина Стоянова – 3 златни и 1 сребърен медал, Теа Борисова – 2 бронзови медала, Баян Маринов – 1 сребърен медал, Борис Петков – 2 сребърни и 1 бронзов медал, Даниел Колев – 1 бронзов медал, Калоян Димитров – 1 сребърен медал, Калоян Стоянов – 1 бронзов медал, Кристиян Ненов – 3 златни медала, Никола Кожухаров – 2 сребърни и 1 бронзов медал, Симеон Стоянов – 1 златен медал.

 

Първият национален турнир по плуване за дежа деца и юноши с ментални, сензорни и двигателни затруднения се проведе по инициатива и организация на СК „Плувай с мен“ – гр. Варна с треньор Милен Фиданов. Събитието започна с приветствие на кмета на Варна Иван Портних и с две демонстративни серии на плуване. Подкрепа беше получена от редица спонсори и хора, подкрепящи каузата деца със специални потребности да водят един по-добър и достоен живот.

 

Човекът с голямо „Ч“ Илиян Русев – Скури, лице на Фондация „Александър Русев“ и треньор на близо 100 деца и възрастни, беше неотлъчно до всички състезатели по време на турнира. Той вдъхваше кураж на млаките плувци и заедно със своя помощник Ивелин Иванов от УСШ – Русе помогнаха за това всички да изживеят една неповторима емоция, въпреки поставените диагнози и специфичното състояние на някои от дечицата.

 

Това е второто голямо състезание в рамките на 2023 година, в което Фондацията „Александър Русев“ взема участие. Предстоят още много щастливи моменти на златните рибки на Фондацията, но това не би било възможно без изграждането на така желаният Водно-рехабилитационен център, който се очаква да отвори врати в Русе с помощта на благотворители и хора с големи сърца.

 

От фондацията очакват вашата подкрепа тук:

Банкова сметка на Фондация „Александър Русев“

BIC: BPBIBGSF

IBAN: BG 06 BPBI 7921 1045 5933 01 – лева

IBAN: BG 85 BPBI 7921 1445 5933 01 - евро

Дарения чрез paypal:

info@alexander-rusev.com

Още от Спорт

Още от Актуално

© 2019 Thesite All rights reserved!