Днес Русенският университет празнува 75 годишен юбилей

Актуално 12.11.2020 | 10:11ч.

Тържественото отбелязване на 75-годишнината на Русенския университет ще се състои чрез съчетаване на присъствени и онлайн събития.
Началото на програмата на 12 ноември ще бъде поставено с откриване на постерна изложба "75 години Русенски университет". Експозцията от 20 табла ще представи в хронологичен ред всички по-важни събития в университета през последните пет години.
Ще бъдат представени и четири юбилейни издания - празничният брой на вестник "Студентска искра", книгата "Пожелай свободата", посветена на 170 г. от рождението на Ангел Кънчев и на 75-годишнината на Русенския университет, книгата "РУморески"- с весели случки от живота на Русенския университет в периода 1945-2020 година, както и виртуален албум "75 години Русенски университет", който представя най-значимите съвременни постижения на Русенския университет в различни сфери от неговата дейност - образование, наука, иновации, регионално лидерство, международен авторитет, постижения на студентите и докторантите, клубната дейност в университета. На всяка страница в албума има по два QR-кода, при сканирането на които се отварят дигитални изображения или 3D-модели.
Програмата в късния следобед включва и тържественото събрание с присъствието на ограничен брой представители на ръководния състав на университета и официални гости. То ще бъде излъчвано в реално време в YouTube-канала на Русенския университет. Тогава ще се състои и премиерата на промоционалния филм "75 години Русенски университет".
По повод на годишнината ще се състоят и две международни онлайн конференции.

Източник:БТА

Още от Актуално

© 2019 Thesite All rights reserved!