"Дунав" (Русе) представи новият си вратар Дамян Дамянов.

Спорт 04.01.2023 | 02:01ч.

Той е вратар, на 22 години. Юноша е на "Локомотив" (София). Прекарал е 6 сезона в школата на "Лудогорец", като стига дори до мъжкия отбор на разградчани. . Успява да пробие дори и до мъжкия отбор, като е попадал в групата на отбора и за Европейските клубни турнири. Играл е в юношеските национални отбори до 17, 19 и 21 години. Има опит в елита, като футболист на "Ботев" (Враца).

Ето какво заяви треньорът на FC Dunav Ruse Людмил Киров при представянето: "Дамян е вратар, който се вписва в политиката на клуба да търси и развива млади футболисти с потенциал. За нас е важно да има равностойна конкуренция меджу тримата ни млади вратари, за да могат да се развиват и всеки от тях да има честен шанс на база показаното в тренировки и мачове. Вратарският пост е един от най-важните в един отбор и смятам, че сме добре подсигурени с трима много добри и надеждни състезатели в лицето на Цветелин Енчев, Дамян Дамянов и Даниел Николов".

"На моята възраст приоритет е да се развивам. Дунав в момента е едно от най-добрите места за млад футболист в България и не съм мислил изобщо, като разбрах за предложението и нямах търпение трите клуба да се разберат. Радвам се, че най-сетне това се случи. Клубът е с големи традиции от голям и красив град като Русе. За мен е чест да съм от всичко това и идвам, за да дам всичко от себе си." Бяха думите на Дамян Дамянов.

Още от Спорт

© 2019 Thesite All rights reserved!