„Дунавска перла“ събира гимнастици от девет страни в Русе

Спорт Актуално 18.11.2019 | 11:11ч.

12-ото издание на международния фестивал по гимнастика „Дунавска перла“ ще се проведе в края на този месец. Надправарата ще се състои между 31 ноември и 1 декември 2019г., събота и неделя в ОЗК „Арена Русе“. Организатори са Клуб по спортна и художествена гимнастика “АКРО“ – Русе и Акробатичен клуб “ЛОКОМОТИВ-РУСЕ“.

И тази година форматът на фестивала ще бъде уникален в световен мащаб, тъй като отново в рамките на едно събитие ще бъдат обединени 4 различни гимнастически спорта – художествена гимнастика, спортна гимнастика, спортна акробатика и масова гимнастика. Участие ще вземат близо 300 деца, младежи и девойки на възраст от 6 до 19 години от Уелс, Гърция, Украйна, Молдова, Румъния, Хърватска,Финландия, Полша и над 20 клуба от България.

За трите години на провеждане на събитието в “АРЕНА РУСЕ” фестивалът е бил наблюдаван от средно 1 000 зрители на живо в залата за двата състезателни дни. През миналата година беше осигурено и онлайн излъчване чрез платформата Фейсбук, което даде възможност на още около 800 зрители да бъдат съпричастни към този празник на гимнастическите спортове.

Тази година един от талисманите на надпреварата – малката Сиси няма да пръства, тъй като съвсем скоро стана кака.

Още от Спорт

Още от Актуално

© 2019 Thesite All rights reserved!