Двойна доза адреналин с MASKA RIVER RUSE 2023 и Strongest Men Show през почивните дни

На 22 септември (петък) Русе ще се превърне в арена на първия дрифт спектакъл в центъра на града. Той ще се проведе на открития паркинг на зала „Арена Русе“. Организаторите на международния фестивал MASKA RIVER RUSE 2023 са подготвили незабравимо шоу. Събитието обещава много адреналин, изложение на мощни автомобили, нощен дрифт и car audio автомобили. Сред зрелищните прояви са: Дрифт шоу gimkhana – дрифт шоу с препятствия, сложни трасета, различни комбинации; нощно дрифт шоу с ефекти; акробатика от най-добрите майстори на стънт с мотори. Най-силните мъже в страната ще се изправят срещу мощните дрифт автомобили, а за настроението на присъстващите ще се погрижи DJ George. Билети за дрифт шоуто могат да бъдат закупени на място или онлайн на сайта на Сдружение „Маска България“.

         На 23 септември (събота), благодарение на подкрепата на Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“, ще се проведе и вторият ден от Международния фестивал MASKA RIVER RUSE 2023 заедно с Държавно първенство на Българска федерация на силовите атлети - Strongest men show. Събитията са с вход свободен и са ситуирани на русенския кей. Той ще бъде спирка за над 50 атрактивно тунинговани автомобили, дошли от цялата страна и от съседна Румъния, а посетителите ще имат възможност да се запознаят отблизо с изкуството на автомобилния тунинг. В рамките на фестивала илюзионистът Zain ще представи истински магичен спектакъл, а вечерта ще завърши с музикално парти с DJ D-Trax.

         В 10:00 часа ще започне осмият кръг от Държавното първенство на Българска федерация на силовите атлети - Strongest men show. В него ще се включат 9 от най-силни мъже в страната, които ще се състезават в 6 атрактивни дисциплини. Надпреварата е част от националната кампания на Министерството младежта и спорта и Спортната асоциация на МВР, и ще премине под мотото „Силните срещу дрогата“. Дисциплините, в които състезателите ще премерят сили, са:

-        Теглене на 9 тонен камион

-        Фермерска разходка с 2 тежести по 140 кг.

-        Кобилица – тежест от 320 кг.

-        Мъртва тяга с автомобил

 

Атлас Stone – хвърляне на камък с тегло 140 кг.

-        Предно задържане на тежест от 10 кг. за максимално време

         Силовото шоу е подходящо за малки и големи и организаторите от Сдружение „Маска България“ са подготвили много изненади и награди за публиката.

         Фестивалът ще подкрепи две каузи. Едната е безопасността по пътищата, която е особено наболяла тема в страната. Желанието на организаторите и участниците в MASKA RIVER RUSE 2023 е да дадат пример на всички любители на високите скорости да ги практикуват само и единствено на контролирани места и мероприятия. Планирана е беседа за безопасността на движението с (кмета на Община Русе Пенчо Милков, представители на КАТ, автошколи и любимите дрифт пилоти на публиката.

         Другата кауза, която ще подкрепи автомобилният тунинг фестивал, е за изграждане на водно - рехабилитационен център за деца с двигателни и ментални проблеми, проект на Фондация „Александър Русев“. На кея ще има поставени специални кутии за дарения, както и щанд, на който ще се предлагат сувенири, изработени от децата и техните майки.

 

Още от Русе

Още от Предстоящи събития

© 2019 Thesite All rights reserved!