Експертите от АРЧР продължават с презентациите на обученията по проект „Креативност“ поради големия интерес

Актуално 24.03.2022 | 02:03ч.

Както вече ви  информирахме, в началото на март стартираха първите дейности по проект „Креативност“, чрез който Агенцията за развитие на човешките ресурси (АРЧР) в Русе, съвместно с Фондация "Русе - град на свободния дух" ще предложи възможности на младите хора да получат основни познания в сферата на креативните индустрии и да продължат успешно своето професионално образование.

Поради изключително големия интерес към предстоящите курсове по „ Гейм дизайн“, разработени съвместно с ARC Academy, експерти от „Креативен център Русе“, който е част от АРЧР, продължават с презентациите на обучителната програма в русенските училища.

Над 50 любознателни ученика от АГ „Гео Милев“ дойдоха да се запознаят с обучителната програма по основи на гейм дизайна, както и  и възможностие за участие в безплатните курсове на провелата се втора презентация в училището . Голяма част от тях потвърдиха желанието си да се запишат за първото ниво на курса по „Гейм дизайн, който стартира онлайн през месец април. Учебната програмата предвижда и практически занятия в залата на „Креативен център Русе“ на ул. Николаевска 40.

В следващите дни се предвижда обучителите да посетят  Национално училище по изкуствата "Проф. Веселин Стоянов", както и други русенски училища и на място да запознаят учениците от 9 до 12 клас с възможностите които им дава иновативния курс.

Проектът „Креативност“ се реализира по програма „Знание и растеж“ на Фондация „Русе – град на свободния дух“ и се осъществява с подкрепата на фирма Еконт Експрес.

Още от Актуално

© 2019 Thesite All rights reserved!