Фолклорни ансамбли се включват в Коледното надиграване

Култура Забавления 18.12.2019 | 12:12ч.

Коледно надиграване 2019 ще превземе зала "Дунав" 20-ти декември. Коледното надиграване отново обещава на почитателите на фолклора едно бляскаво шоу с изключително настроение и динамика. Водещ на фолклорния празник ще бъде Илия Деведжиев. Голям интерес към събитието по традиция проявяват редица изявени русенски фолклорни танцови ансамбли, като участие ще вземат ФТС „Зорница” ФТА „Здравец”, „Русчуклийче“ при ОбДЦКИ – Русе. В надпреварата ще се включат и няколко русенски клуба за народни танци, които в последните години се радват на широка популярност, сред които: Школа за фолклорни танци „Играорци”, Клубове за народни танци „Чанове”, „Нашенци“ и „Фламинго“. ФТТ „Найден Киров“ ще представят фрагмент от голямата постановка „Хърцои се женят“ с хореограф Богдан Донев и музика д-р Петьо Кръстев, чиято премиера ще бъде догодина по време на юбилейните концерти по случай 60-годишнината от създаването си.

В конкурса ще се състезават деца до 14 години и младежи от 14 до 19 години, а компетентното жури, съставено от хореографите Ренета Стефанова, Боян Тончев и Цветомир Панчев, ще има нелеката задача да определи майсторите на фолклорния танц. В конкурсната програма, освен признанието на журито и аплодисментите на всички зрители в залата, победителите ще получат грамоти, както и атрактивни награди.По традиция, публиката също ще има възможност да покаже танцовите си умения. В категория „Зрители“ всеки желаещ ще може да се включи в надиграването.

Приз Мис и Мистър Танц 2019 също ще бъде връчен, като правото да се състезават за него ще имат класиралите се на първо, второ и трето място състезателни двойки, както и отличените в надпреварата на публиката. За поредна година ще бъде присъдена и престижната Награда за най-артистично присъствие, учредена от ФТТ „Найден Киров” на името на неговия основател – творецът и хореограф Иван Донев.

Още от Култура

Още от Забавления

© 2019 Thesite All rights reserved!