Гледайте Luka от 2Cellos с концертно изпълнение на "L’Estate (Summer) Op.8 No.2 in G minnor - III. Presto" на Вивалди

Култура 30.01.2020 | 01:01ч.

Видеото излиза малко преди концертите от турнето на Šulić в Европа и Япония. Дебютният класически солов звукозапис на Šulić – смел нов аранжимент на „Четирите сезона“ на Вивалди, е наличен във всички дигитални платформи.
В очакване на първия му солов албум, който дебютира под #1 в класацията на Билборд „Traditional Classical Albums Chart“, суперзвездният челист Luka Šulić пусна ново лайв видео с изпълнение на „L’Estate (Summer) Op. 8 No. 2 in G minor – III. Presto“ – гледайте тук. Изнасяйки концерти в напълно разпродадени арени в цял свят като единия от членовете на известното дуо 2Cellos, сега Šulić представя и невероятния си виртуозен талант на соло изпълнител и издава на зрителите какво да очакват от предстоящите му концерти в Европа и Япония. След като даде начало на световната си премиера миналата година в Триест, Италия, Šulić ще изпълни драматичната си интерпретация на „Четирите сезона“ на Вивалди – неговия дебютен солов албум от Sony Classical, който е наличен в дигиталните платформи. 
Във видеото Luka Šulić споделя, „Хората не забелязват дали е лято или зима, когато са щастливи. Всяка буря изненадва и пленява тези, които я наблюдават. Веднага можеш да усетиш разрушителната и магнетична сила на една буря, точно както в една композиция.  Когато се изпълнява на живо, тя има неповторима и невероятна сила и нямам търпение да я изпълня заедно с оркестъра в предстоящите ми концерти.“
За да изпълни своята интерпретация на „Четирите сезона“ на Вивалди, както и други класически произведения, Luka ще излезе на сцената на някои от най-престижните концертни зали в цял свят, включително виенската Wien Konzerthaus, берлинската филхармония, международния форум в Токио и др. Очаква се да бъдат обявени и допълнителни дати.

Източник: rockthenight.eu

 

Още от Култура

© 2019 Thesite All rights reserved!