Хилда Казасян и "Световното кино в музика"

12.06.2023 19:00ч. Доходно здание / Голяма зала

След огромния успех на програмата "Да послушаме кино", включваща едни от най-популярните теми от български филми, която препълни големите сцени в България и получи приза "Кристална лира" за върхови постижения в областта на българското музикално изкуство, екипът реши да продължи своето музикално пътешествие с музика от световното кино.

Плевенска филхармония, Хилда Казасян, Васил Петров и Теодосий Спасов представят "СВЕТОВНОТО КИНО В МУЗИКА" в РУСЕ.

Концерт-спектакъл, който ни отваря вход към една друга реалност. Едно раздвижващо душата събитие, което ангажира слушателя и разкрива картини от знакови ленти - "Имало едно време в Америка", "Кръстникът", "Убий Бил", "Кабаре", "Флашданс", "Хубава жена", филмите на Чарли Чаплин ("Модерни времена") и много други.

Проектът "СВЕТОВНОТО КИНО В МУЗИКА" включва поредица от концерти в страната с избрана филмова музика от обичани знакови филми, с изцяло нов аранжимент и интерпретация.

На сцената освен Плевенската филхармония, под диригентството на Борислав Йоцов и солистите ХИЛДА КАЗАСЯН, ТЕОДОСИЙ СПАСОВ и ВАСИЛ ПЕТРОВ ще бъдат и едни от най-добрите джазови музиканти:
Живко Петров - пиано
Христо Йоцов - барабани
Димитър Карамфилов - контрабас
Михаил Йосифов - тромпет

За още по-силно въздействие на концертите ще присъства мулитедия, подготвена специално от Васил Къркеланов. А новите аранжименти са направени от Христо Йоцов, специално за случая.

 

Още събития

Джаз - между наследство и приключение
Джаз - между наследство и приключение
Мелофобия

15.06.2023 | 20:30ч.Летен театър - Русе

Мелофобия
Карлсон и Дребосъчето
Карлсон и Дребосъчето
© 2019 Thesite All rights reserved!