Христо Гърбов в "Министърът женкар" на 19.12 на сцената на ДТ"Сава Огнянов" Русе

Театър 02.12.2019 | 01:12ч.

На 19 декември от 19:00 на сцената на ДТ"Сава Огнянов" ще имаме удоволствието да наблюдаваме постановката "Министърът женкар" с участието на Христо Гърбов. 

Не мислете, че един министерски пост е  само разхождане из просторни кабинети, напрегната работа зад масивно бюро, щракане на фотоапарати и отговори на въпроси  на нахални журналисти. 

Министерският пост е и обкръжение на върволица от приятели, роднини, близки и познати, които използват момента, за да  се уредят по-богато и по-добре. Вратата не се затваря за просители на това или онова-сякаш цяла България се изсипва пред министерския кабинет.

Но в комедията на Ст.Л.Костов идва спасение: при главния герой министър Кочев се явява прелестното създание , наричано Малинка, и от тук насетне се завъртва комедийната интрига – смесицата от любовна авантюра, стремеж към властничество, кариеризъм и жажда за пари така се омесват, че  министерският пост изведнъж получава и други измерения. Великият ни комедиограф доказва, че в този живот има и непреходни неща като любов, уют, семейно огнище, обич – явления, които са много по-човешки и искрени от „топлината” на министерското кресло.

Комедията на Ст.Л.Костов е написана през 30-те години, но все още министерското кресло е  стабилно  и чакащо поредния  си стопанин, за да започне авантюрата от власт- пари- любов. Женските прелести се оказват десертът на  властимащите. Хубав десерт, нали?

КОЧЕВ: Днес направих едно добро дело…Ах, сладка, мила женица!(Звъни.)Неочаквано…ненадейно…Щастие и за тях, и за мене. Ще изскоча най-после из моето старо пристанище! Сбогом, Ветке…сбогом, Буков!(Влиза Иван)…Няма да приемам…Отивам в Министерския съвет. Дай ми да се облека.(Иван му помага да се облече.)…А, Малинке, ах, сладурче!

МИНИСТЪРЪТ ЖЕНКАР
по „Новото пристанище” от Ст. Л. Костов
постановка Пламен Панев
сценография Цанко Цанев
Участват: ХРИСТО ГЪРБОВ , Венцислав Петков, Йовко Кънев, Косьо Станев, Любомир Кънев, Ивайло Спасимиров, Надя Банчева, Ясена Господинова, Петя Венелинова, Татяна Цветкова, Дайана Михайлова

Още от Театър

© 2019 Thesite All rights reserved!