Художничката Даниела Стойкова претвори любовта в картини по повод празника на влюбените Свети Валентин.

Февруари е – най-загадъчният, мистичен, романтичен и обичан месец от годината. „Малък Сечко“ – както го наричали с любов старите българи, било заради лютия студ и снежните виелици, или заради по-малкото дни в календара.

Ала месец февруари е не по-малко символ на любовта и преклонението пред възвишените чувства и емоции. Месец, в който разкриваме чувствата и уважението си към своите половинки, към тяхната всеотдайност и безгранична грижовност.

Как обаче може да бъде нарисувана, пресъздадена върху канавата Любовта?

Отговорът ще намерите в онлайн изложбата  „Любовта е във въздуха“

Та нима всичко не е Любов и тя не е навсякъде около нас?

Този провокативен въпрос отправя художничката Даниела Стойкова чрез своите нови картини в изложбата „Любовта е във въздуха“. Художничката пресъздава големи абстрактни сърца, влюбени двойки на фона на футуристични мегаполиси, или пък цветни пейзажи с вглъбени в любовта човешки създания. А дали това са наивистични и чисти сюжети, обагрени с „букети“ от сърца във формата на балони, във всевъзможни цветове, или са прекрасни, озарени и пропити от любовта хора, остава да прецените само Вие.

Защото всичко е Любов и тя ни заобикаля, притиска, прелъстява с цветове и багри!

И затова в светлината, която извира от ярката тоналност в цикъла „Вечерни пейзажи от големия град“, влюбени двойки споделят чувства си, а може би и своята първа трепетна целувка, насред мокрите, градски улици. В тази нежна усамотеност, влюбените, унесени в разговор, дори не забелязват падащият сняг. Те вървят заедно, в една посока, по един път, всеки заслушан в гласа на другия и заслепен от  погледа му...

Защото Любовта е навсякъде!

Така сред нежни послания и споделени прегръдки, с жадувани или откраднати целувки; в опиума на еуфорията от радостта на случайни докосвания и магията на погледите, персонажите на картините се преплитат в танца на страстта и любовта, под  нашепващата мелодия на песента – „ Сърцето лудо, лудо в мене бие, едно сърце, което те обича…“

Защото… Любовта е навсякъде!

Картините за стена може да разгледате както онлайн, така и на живо в „Арт галерия „Даниела Стойкова“ – ул. Цар Асен 61, гр. София.

Разгледайте изложбата онлайн тук:

https://dstoykova.com/onlayn-izlozhba-lyubovta-e-vav-vazduha.html

Още от Русе

Още от Галерия

© 2019 Thesite All rights reserved!