IV Национален младежки форум „Арнаудови срещи. Пътят към познанието“ ще се проведе в Русе

Култура 31.05.2023 | 11:05ч.

Четвъртият национален младежки форум „Арнаудови срещи. Пътят към познанието“, ще се проведе на 24 юни 2023 г. Организатори са Регионална библиотека „Любен Каравелов“ и Сдружение „Културни пространства“ в партньорство с Регионално управление на образованието – Русе. Конференцията се финансира по Програма „Култура“ на Община Русе.

 

50 разработки на повече от 100 ученици, учители-млади специалисти и студенти ще се състезават за голямата награда – Знак на форума, в тематичните направления: Литература; Български фолклор; Изкуства; История; Философия; География; Интердисциплинарни изследвания.

Десет  русенски училища се включват в младежката среща. От страната ще има представители на учебни заведения от Варна, Бургас, Пловдив, Стара Загора, Свищов, Видин, Банско, Джебел, Сливен, Омуртаг и Шумен, а също така от Тракийски научен институт, филиал Варна и Пловдивски университет ,,Паисий Хилендарски“.

 

Форумът си поставя за цел да насърчи изследователските търсения в областта на хуманитарните науки, да стимулира интереса към издирване и проучване на литература, документи, факти за историята, фолклора, културните и обществените процеси в миналото и днес, както и да провокира дебат по ключови хуманитарни проблеми на нашата съвременност.

Още от Култура

© 2019 Thesite All rights reserved!