ИЗКАЧВАНЕ НА СТЪЛБИТЕ КЪМ ХРАМ-ПАМЕТНИКА „ШИПКА“ ОТБЕЛЯЗВА 145-ТА ГОДИШНИНА ОТ ШИПЧЕНСКИТЕ БОЕВЕ

Актуално 13.07.2022 | 10:07ч.

На 19 август тази година от 10.30 часа ще се проведе състезание по изкачване на стълбите към Националния храм паметник „Шипка“. Инициативата се организира от Областна администрация – Габрово и Регионалното управление на образованието /РУО/, като се събитието се реализира и с подкрепата на Областната управа в Русе. То е посветено на 145-ата годишнина от Шипченските боеве. В надпреварата могат да участват ученици от 5 до 12 клас от цяла България. За целта обаче трябва да попълнят заявка, която се изпраща на следните e-mail-и: tanya.h.goranova@ruo.mon.bg и pr@gb.government.bg до следващия петък – 22-и юли. „Оценявайки изключителната роля на спорта в развитието на младите хора, както и всички форми на патриотичното им възпитание, категорично подкрепям инициативата. Смятам, че трябва да се отделя далеч по-голямо внимание на подобен род събития“, коментира Станев.

Събитията по националното честване са под патронажа на президента на Репеублика България Румен Радев, а лице на състезанието ще бъде световният шампион Йордан Йовчев, който ще подкрепи участниците в своебразния маратон, като се присъедини в надпреварата с тях.

За допълнителна информация: Таня Горанова – старши експерт по физическо възпитание и спорт в РУО в град Габрово, тел. 066 800 713 и 0899 491 287.

На следния уеб адрес може да откриете регламент и заявка за участие в състезанието: https://ruse.egov.bg/wps/portal/district-ruse/press-center/news/6ipka.

Още от Актуално

© 2019 Thesite All rights reserved!