Изложба "Дунавска перспектива" в Историческия музей

Изложби 17.07.2020 | 01:07ч.

В Историческия музей е подредена изложбата „Дунавска перспектива“ на Центъра за съвременна фотография „Роберт Капа“. Експозицията е създадена с подкрепата на Министерството на външните работи и търговията на Унгария като съвместно събитие от Годишния форум на Стратегията на ЕС за Дунавския регион. Пристига в Русе, благодарение на сътрудничеството на Регионален исторически музей – Русе с Унгарски културен институт – София.

Изложбата представя селектирани творби от съществуващи поредици на групата фотожурналисти Pictorial Collective. Тя е създадена с намерението да се сформира общност от фотографи, в която членовете могат да работят независимо и в също време мотивирайки се един друг. Членовете на Pictorial Collective, участници в изложбата са: Роберт Ласло Бачи, Андраш Д. Хайду, Балинт Хирлинг, Денеш Мартонфаи, Балаж Мохаи, Шимон Мориц-Шабян, Акош Щилер, Адам Урбан, Ласло Вег. Всеки от тях е пътувал до различен участък на реката в различна страна, за да снима всекидневието на хората, които живеят там, да запечата природни картини и градски пейзажи, теми и дейности. Експозицията е специфичен разказ за многообразните впечатленията, усещания и мисли, които предизвиква голямата река у всеки творец.

В изложбата са включени фотографии на Дунав от различни градове в Германия, Австрия, Словакия, Унгария, Сърбия, Хърватска, Румъния и България.

Още от Изложби

© 2019 Thesite All rights reserved!