Изложба PIMP MY LIFE на художника Владислав Георгиев гостува в Русе

Изложби Актуално 13.08.2014 | 08:08ч.

Изложба на художника Владислав Георгиев ще гостува в периода 18 – 30 септември в Дом "Канети", намиращ се на ул. "Славянска" № 12. Откриването на изложбата ще стане на 18-ти септември в 18:00 ч.

В изложбата PIMP MY LIFE художникът Владислав Георгиев разглежда нашумялата в поп културата практика на „pimping”, което значи подобряване на нещо. Георгиев дава за пример известното предаване на MTV от 90-те – „Pimp my ride”, в което стари коли се тунинговат до „яко” изглеждащи возила.

Художникът преработва предмети от ежедневието ни, като например колело или раница, по такъв начин, че те стават почти невъзможни за употреба. Изложбата показва как модата и консумеризмът стават неизменна част от естествения ни градски начин на живот, а индивидуалността се превръща в норма за пазарната икономика. Георгиев преразглежда субкултурните и научни явления в настоящето и по този начин предвижда възможните бъдещи сценарии за развитието им.

Владислав Георгиев (р. 1979 г.) следва Индустриален дизайн в Мюнхен. От 2009 г. живее и работи в София. Последния му авторски проект – изложбата „Прагматична терапия” (2013 г.) – е бил представен в близост до Женския пазар в мобилната галерия на художника, в сътрудничество с Галерия Пистолет. 

2871df8ad8

Още от Изложби

Още от Актуално

© 2019 Thesite All rights reserved!