„Изтъкани от българска вълна“ на Еслица Попова населява Екомузея с аквариум в Русе

Изложби 23.02.2021 | 10:02ч.

Космополитната визуална артистка Еслица Попова ще насели със своите създания Екомузея с аквариум в Русе в края на февруари 2021. Нейната изложба „Изтъкани от българска вълна“ става възможна с подкрепа и финансиране от Програма „Творчески инициативи“ на Национален фонд „Култура“ и с изключителната подкрепа и домакинство на Регионален исторически музей Русе. В инициативата партнира Арена Медиа.Откриването е насрочено за 24 февруари, сряда, от 14:00 в Екомузея.

Изложбата се състои от обекти, рисунки и филм. Техниките са плъстене, пастел, анимация. Тя оживява три имагинерни образа: на скромните български домакини Ягуда Петрова и Гурдун Гамиет, и на самата концепторка на изложбата - Еслица Попова.

Родена през 1965, Еслица Попова завършва Националната художествена академия в София. Живее на карибския остров Сен Мартен, работи в различни жанрове и езици. Днес твори в Русе и в Нисово, в каньона на река Русенски Лом. Рисува с моливи, масло и пастели, шие, реже, изрязва хартия, изтегля и оформя вълна.

Визуален артист, проектите й са в сферата на видео, инсталация, пърформанс, сценография. Прави анимация.

 

За контакти:

Еслица Попова, тел: 0889761199, Popova.eslitza@gmail.com

Цвета Ненова, тел: 0898386351, tsveta.nenova@gmail.com

Още от Изложби

© 2019 Thesite All rights reserved!