Канят русенци на крос-поход „Русенско Поломие“

Покана към русенци, да се включат в крос-похода „Русенско поломие“ отправят организаторите от Община Русе, СТПД Академик, Студентски съвет и Спортен център при Русенския университет.

Той ще се проведе в събота, 14 октомври. Маршрутът е кръгов, с начало от паркинга при Средновековен град Червен, преминава покрай р.Черни Лом, включва отклонения до скална църква при Москов дол и извор Чочана. Финалът е до източната порта на крепостта, общата му дължина е 4 км. Такса за участие не се дължи, но участващите индивидуално и семейно си осигуряват транспорта до мястото на старта и обратно самостоятелно.

Участието е групово от 5 до 25 души, – семейно до 4 души и индивидуално. Изискване за индивидуалните участници да имат навършени 18 г. До участие се допускат само лица с валидна застраховка или с представена декларация за участие на собствен риск и отговорност. Допуска се и преминаване на маршрута с подходящи за трасето велосипеди. Походът ще бъде съчетан и с акция за почистване на битови отпадъци по маршрута

Училищата, студентските групи и др. oбщности, взели участие в крос-похода при добра организация, в т. ч. участие в почистване на пътеките от битови отпадъци, ще бъдат отличени с купи. .

За желаещите да участват в почистване на пътеките от битови отпадъци са осигурени ръкавици и чували.

Записване за участие – на e-mail: academic@uni-ruse.bg

Още от Русе

Още от Туристически дестинации

© 2019 Thesite All rights reserved!