Капитанът на „Дунав“ прекратява кариерата си.

Капитанът на „Дунав“ Деян Димов прекратява състезателната си кариера, съобщиха от футболния клуб.

Неприятната информация е била съобщена днес на всички футболисти от представителния отбор. Причина за прекратяване на кариерата му е здравословното състояние на футболиста. Първоначалните намерения са били раздялата да стане в края на сезона, но след консултация с медицински специалисти е било преценено, че е по-добре това да се случи още сега, с оглед на дългосрочното му здравословно състояние.

„За мен е чест и привилегия, че бях толкова години капитан на отбора, с който израснах като дете и ще държа винаги в сърцето си“, каза Диян Димов

Той обаче не казва сбогом на футбола и на клуба, а ще продължи да работи ва ръководната позиция, която заема в клуба.

Диян Димов има над 400 срещи в професионалния футбол, като дебютира в мъжкия футбол като играч на „Дунав“ през сезон 2003 / 2004 едва на 16 години. Кариерата му оттогава е почти неизменно свързана с русенския клуб, като за много кратко защитава екипите на „Бенковски“ (Бяла), „Лудогорец“ (Разград), „Светкавица“ (Търговище), „Етър“ (Велико Търново) и ЦСКА 1948.

Като капитан на клуба успя да изпълни една отколешна мечта на пусенските любители на футбола – Дунав да се завърне в елита след 25-годишно прекъсване. След това тимът стигна и до четвърто място и Лига Европа.

Информация - tvn.bg

Още от Русе

Още от РУСЕ АКТУАЛНО

© 2019 Thesite All rights reserved!