Кои са най-добрите майсторки на домашно сладко и туршия в Русе

С много усмивки и награди завърши Празникът на квартала – Заедно в Здравец

Тази събота /14 октомври/ източният паркинг на МОЛ Русе събра жителите на квартал „Здравец“ на Празник на квартала. Точно в 16:00 часа започна събитието, водено от аниматорите на „Веселяците“. Десетки семейства се събраха, за да се порадват заедно на слънчевия ден и да участват в игрите и забавленията, които бяха придружени и с много награди, съобщиха от общинската фондация „Русе – град на свободния дух“.

Организаторите на събитието споделиха, че активността в конкурсите за "Най-вкусно домашно сладко" и "Най-добра туршия" е висока. Журито в състав - преподаватели от Професионалната гимназия по туризъм „Иван П. Павлов“, представител на „Тива Плюс“ ООД и Ивайло Кадишев - директор на дирекция „Международни политики, стопански дейности и анализи“ в Община Русе, оценява общо 45 бурканчета със зимнина и беше затруднено в избора си на победители. Най-вкусно беше домашното сладко от малини на Милена Неделчева и тя заслужено грабна голямата награда - мултикукър. На второ място се класира Мика Василева с нейното сладко от сини сливи и отнесе у дома електрически грил 2 в 1, а почетното трето място зае Милена Илиева със конфитюр от сливи и отнесе със себе си еспресо машина и кафемелачка.

При туршиите първото място завоюва туршията от люти чушки на Симона Георгиева и получи хлебопекарна. На второ със своята мешана туршия се класира Теодора Тодорова с което спечели фритюрник с горещ въздух, а смесената туршия на Ана Георгиева и донесе третото място и миниблендер.

На сцената пяха и танцуваха талантливите деца от ДГ „Детелина“, ДГ „Здравец“, ДГ „Зора“, ДГ „Пролет“ и НЧ „Захари Стоянов – 1937“ с музикалната школа "Мелани Коста" и школата по балет "Инфанти", детски модерен балет „Дъга“ към ОУ „Васил Априлов“, както и младата изпълнителка Стефания Горначка, която зарадва публиката с ангелския си глас. Деница Филева приготви заедно с малчуганите здравословни бонбони в работилницата „Вкусно и полезно“, а след това проведе кратък урок по зумба. За децата имаше и детска дискотека с аниматорите от Професионалната гимназия по туризъм „Иван П. Павлов“. Приказните герои от „Веселяците“ рисуваха лицата на дечицата и твориха заедно с тях красиви сувенири.

За доброто настроение допринесе и хоротеката, организирана от танцьорите на „Играорци“, които също се включиха в събитието и вдигнаха градуса на веселбата с обичани български хора. Жителите на квартал „Здравец“ се представиха подобаващо и в семейните игри, с които аниматорите от „Веселяците“ предизвикаха тяхната бързина, ловкост и сръчност. Десетки хора се забавляваха заедно и получиха награди, осигурени от организаторите на събитието.

Достоен завършек на Празник на квартала – Заедно в Здравец постави групата на народа – ПоПоКАТе5л с енергичните и весели парчета, които изпълни пред ентусиазираната публика.

Още от Култура

Още от Актуално

© 2019 Thesite All rights reserved!