Конкурс „Зелените иновации променят живота“ на Русенския университет

Актуално Конкурси 14.09.2021 | 10:09ч.

Русенският университет обявява конкурс за авторски разработки във връзка с предстоящата Европейска нощ на учените, съобщиха от висшето училище.

Темата е „Зелените иновации променят живота“. Конкурсът е насочен към младежката аудитория на Европейската нощ на учените – ученици от основните и средните училища и студенти.

„ЗЕЛЕНИТЕ ИНОВАЦИИ ПРОМЕНЯТ ЖИВОТА"

            Конкурсът е насочен към младежката аудитория на Европейската нощ на учените – ученици от основните и средните училища и студенти, като организаторите очакват оригинални авторски разработки в 3 категории: ЕСЕ / РИСУНКА / ПРЕЗЕНТАЦИЯ по зададената тема. Във всяка от трите категории ще бъдат раздадени по 3 награди според преценката на компетентни журита:

Първо място – таблет;

Второ място – външен харддиск;

Трето място – безжични тонколонки.

Критерии при оценяването на творбите: оригиналност, авторски принос /при установяване на плагиатство, съответната творба ще бъде дисквалифицирана/, съответствие с темата, въздействаща сила на разработката.

Наградите на отличените разработки ще бъдат връчени от ректора на Русенския университет чл.-кор. проф. дтн Христо Белоев при откриването на Нощта на учените на 24 септември от 10 часа в Централното фоайе на Ректората. По преценка на организаторите някои от разработките ще бъдат публикувани във вестника на Русенския университет „Студентска искра".

Творбите да се изпращат на д-р Виктория Иванова на адрес vivanova@uni-ruse.bg в срок до 21 септември 2021 г., 17 часа.

Необходимо е участниците да впишат в изпратената конкурсна творба трите си имена, населено място, електронен адрес и телефон за контакт.

Желаем успех на всички участници!

Още от Актуално

Още от Конкурси

© 2019 Thesite All rights reserved!