Контролно представяне на ветераните плувци на „Ирис” на първенството на Румъния

Спорт 31.05.2023 | 10:05ч.

На 27-28 май т.г. в град Търговище, Румъния /170 км северно от Русе/, се проведе откритото първенство на Румъния за плувци ветерани /от 25 години и по-големи във възрастови групи, определени от Международната федерация по плувни спортове/. Участие взеха 118 плувци, представители на 33 спортни и общински клуба от Румъния.

 

Състезанието се проведе на открития преди пет години закрит общински 50-метров басейн с десет плувни коридора, с оригинален таван от дърво и стъкло, и  покрив от леки материали, разполагащ с 1200 зрителски места. Чужденците /в случая българите/ имаха право на класиране, но не и на медали от румънския шампионат, т.е. медали се връчваха единствено на румънски плувци /съгласно регламента на северната ни съседка/. 

 

Плувците на ИРИС-РУСЕ-ВЕТЕРАНИ спечелиха няколко отличия. Николай Ханджиев завоюва 2 първи места /200 м гръб и 200 м съчетано плуване/, Красимир Динов - първо място на 100 м бруст, Камен Марков - 2 втори места /200 м гръб и 200 м съчетано плуване/.

 

Стартовете на плувците ветерани от Русе продължават през годината с участие в международен турнир във Варна /през юли/, първенство на България /септември/, а също и в различни силни състезания в Кипър, Румъния, Бургас и Турция.

Още от Спорт

© 2019 Thesite All rights reserved!