Креативен център Русе бе домакин на вълнуващо събитие за младите художници от град Русе

На 22 юли, Креативен център Русе бе домакин на вълнуващо събитие за младите художници от град Русе, предоставяйки им безплатно обучение по дигитално рисуване. Талантливите деца, които се отличиха в ежеседмичния конкурс "Децата рисуват най-добре", бяха възнаградени с уникална възможност - да се развиват в сферата на дигиталното изкуство. Този специален урок, бе награда за децата, които показаха своя талант чрез три различни теми и бяха наградени със специални часове по дигитално рисуване, предоставени от Креативния център.

Програмата предложи на децата възможността да се докоснат до истинската професионална техника в областта на графичния и гейм дизайн. Отзивите от децата бяха положителни, като те се забавляваха и бяха вдъхновени от новите неща, които научиха.

Организаторите съобщиха, че всички победители в конкурса с нетърпение очакват следващата събота, за да се завърнат отново в Креативния център Русе и да се насладят на безплатни уроци по дигитално рисуване. Този опит представлява ценна възможност за децата да развият своите умения и да се научат на нови техники в сферата на дигиталното изкуство, гейм дизайна и креативното мислене.

Конкурсът “ Децата рисуват най-добре!” привлече и участници от други градове. Тези деца също ще бъдат наградени за своите творчески постижения със специални грамоти и изненади, напечатани на 3D принтера в Креативния център. Такава инициатива допринася за развитието на детската креативност и предоставя уникална възможност на талантливите деца да продължат да се развиват в областта на дигиталното изкуство и креативните индустрии.

Цялата инициатива е резултат от усилията на Агенция за развитие на човешките ресурси (АРЧР), която със собствени средства осигурява наградите и обученията. Неизмеримата подкрепа от тяхна страна позволява на много деца да се докоснат до професионално оборудвана компютърна зала, осигурена от спечеления от АРЧР проект C.O.D.E.

Това е още една светла история за насърчаване на децата да преследват своите творчески интереси и да развиват своите умения. Безплатното обучение по дигитално рисуване  в Креативен център Русе е прекрасен пример за това как съвместните усилия на обществото могат да превърнат талантливи деца в бъдещите художници и дизайнери.

Още от Култура

Още от Последни публикации

© 2019 Thesite All rights reserved!